Sunday, July 26, 2009

et siis kirjutaks jälle

Kõik sai alguse sellest, kui me lõpuks vanni enda kätte saime. (Vann on meie sõiduvahend, millega meid viiakse-tuuakse). Tahaks niimoodi oma lugu alustada, kuid ei saa, kuna vanni me ei saanud. Kindlustusel läheb aega üks tööpäev, et paberid korda saada ja kuna paberid viidi alles sinna reedel, siis alles esmaspäevast saame vanni. Meil oli suurejooneline plaan minna klubitama ja randa. Õnneks tuli appi eestlaslik jonn, mis päädis auto rentimise ja väljasõiduga. Selle koha peal minu jutt lõppeb, kuna mina ei läinud kaasa. Seitse meist läksid. Kaks jäid koju, et õppida. Õppisime, aga laupäevaõhtut ei saa ju raisku lasta. Läksime poodi ja tõime rummi. Nii ta oli. Et seekord natuke vaheldust tuua, tõime küll Kapten Morgani, kuid Kapten Morgani Long Island Ice Tea. Polnd varem sellist asja näinud. Otsustasime ära proovida. Maitses küll nagu Long Island Tea. Kes ei tea, mis on Long Island Tea, siis see meeldiv karastusjook baari kõikidest heledatest kangetest jookidest pikendatud koolaga. Maitses hää ja tegi purju. Arutasime ilmaasju ja leidsime ühise keele paljudes asjades. Lätlane oli oma rüperaali köögilauale unustanud. Mõtsime seda natuke tuunida. Väga maitseka taustapildi joonistasime. Mitmed tunnid higi ja pisaraid. Pisarad muidugi pidevast kõkutamisest. Väga loov laupäev igatahes. Siis me helistasime üheke teisele lätlasele läbi skaibi. Too oli väga liigutatud, et kaks mehepoega parimast Balti riigist temaga kõnelemisest huvitet on. Päris pikalt sai juttu aetud, kuid kahjuks ma ei mäleta selle sisutiheda vestluse arengukäiku ja jututeemat. Kella poole viieni hommikul sai üleval oldud.

Natuke siis ka töönädalast. Päevad pole vennad ja nädalad ka mitte. Iga päev pakub väga palju uusi võimalusi, kuid ikka puudub oskus/julgus neid ära kasutada. Täna loopisin palli korvi ja harjutasin oma etteantud lauseid. Hakkab juba tulema, kuid niipea kui tahaks mingit oma mõtet lisada, läheb keel sõlme ja hakkan pudrutama. Selle kuumusega olen ka juba ära harjunud. Enam niiväga ei higista. Vett läheb päeavas ikka mitu head liitrit. Õnneks on inimesed lahked vett pakkuma ja annavad kui küsida. Mõni pakub ise omast initsiatiivist. Ju see paistab välja, et ukse taga seisev ugrihõimlane vajaks mõnda liitrit vedelikku.

Lisan järjekordse pildiseeria tehtud klõpsudest.

Ei saanud tegemata jätta.


Väike lambiposti kunst


See oli mingi filmitrikk, ma ei näinud isegi mitte ühte..


Ühes aias olid sellised tegelased. Nunnumeeter punasesse.


Et ikka kõik aru saaks, et tee lõppeb. Kui silti pole, saab ju kohtusse kaevata.


Ämbliku ööelu häirimas



Läti lipp koos tähekesega majaseinal.


Saab ka madalamalt.


Bjuutiful

Wednesday, July 22, 2009

Täna juhtus palju

Kuigi olen surmväsinud, panen kirja tänased sündmused. Hommik algas sellega, et meid viidi DMWsse ehk kohalikku ARKi. Californias peab olema California juhiluba. Ei piisa, et mul on rahakoti vahel roosa plastmassilipik, mis tõestab, et Eesti jõustruktuurid on mind testinud ja juhtimiskõlbulikuks tunnistanud. Tuleb ikka koha peal tõestada enda sõiduoskust ja LE tundmist. Eile õhtul sai natuke seda raamatut sirvitud ja täna siis läksime eksamit tegema. Ühest küljest sujus asi kiirelt, teisalt oleks saanud kiiremini. Küsimustikku tuli täita paberilehe peal ja tädi konrollis kohe vastused ära. Ei olnud klassitäit haudvaikset rahvast. Kõik käis jooksvalt. Testis oli 36 küsimust, et läbi saada, võis eksida kuuel korral. Esimese korraga ebaõnnestusin. Eksisin vist kaheksa küsimusega. Ikka juhtub. Õnneks pakuti kohe ka korduseksami võimalust. Sain uue küsimustiku ja seekord sain läbi. Selle peale anti paberilipik, mis tõendab, et tohin siin sõita kaks kuud, kuid selle aja jooksul pean ka sooritama sõidueksami. Alles siis saan load kätte. Muide load maksavad siinkandis 28 taala. Eks arvutage ise ja võrrelge kodumaaga. Peale DMWd viidi tagasi põllule, kuid enne seda saime teada, et üks meie seast on ostustanud kodumaale naasta. Mingi tõsielu sarja tunne tuli peale, kus iga nädal keegi koju saadeti. Meie seas tekitas see väga palju vastakaid tundeid ja nukrat meeleolu. Ikkagi kuu aega koos elatud....

Saturday, July 18, 2009

kui ma ennast seaks sõin...

Tere, mõni naisõiguslane võiks mu pealkirja kohta teha terava kommentaari, et kõik mehed on niiehknii sead, et kuhu veel ennast süüa. Mina sõin ennast täna seaks. Kõik sai alguse sellest, et selle nädala alguses tehti meile väike boonusplaan. Need, kes müüvad nädalaga viis või rohkem lepingut, need viiakse laupäeval välja sööma kohta, kus võid süüa palju jaksad. Nüüd ma siis lösutan diivanil ja jõuan vaevu oma näpukesi tõsta, et see tekst ka kodumaalasteni jõuaks.
Nädala sees saime ka korra süüa. Pidime päevaga müüma kamba peale kokku 15 lepingut, siis lubati õhtusöök välja teha. Kui olime 15 müünud öeldi, et kui müüme 18, saame ka magustoidu. Müüsime 19. Viidi välja. 10 Inimese arve oli kokku 272 taala, kuna kõik lasid ribil ja seigil heamaitsta.

See nädal midagi väga põrutavat ei juhtunud. Paar head klõpsu sain ka, mida teiega jagada.

Hommikune valmisolek number üks ehk kuidas me kõik ootame oma vinget valget vanni, mis meid põllule veab.


Poleks elus uskunud, et ma endale valged kossid ostan. Ross, 22,90. Great success!


Pildilolev annab tunnistust mõistusliku elu olemasolu kohta sel mandril. Nimelt söövad koerad siin oma toitu kahvliga.


Ühel õuel müüdi sellist kaunitari. Pontiac LeMans 72.


Kellel on vingeim kärukonks?


Eelmine pühapäev käisime pargis lebotamas ja taaskohtusin oma lapsepõlvega.

Sunday, July 12, 2009

pole pikalt jututanud

Kuna meil siin tööpäevad väga pikaks kisuvad, siis saab ainult nädalavahetusel mahti siia midagi kribada. Laupäeval viidi meid randa. Väga vinge oli. Oceanside Beach. Vesi lubas juba ka suplemist. Paljud proovisid esimest korda väikesi lainelaudu ja ja surfilauda. Väga positiivne päev igatahes. Õhtu päädis jälle rummiga. Seekord mina osa ei võtnud ja vaatasin pealt, kuidas noored trimpavad. Naljakas oli ikka.


Instalatsioon meie koridoriseinal. Eesti lipp, läti dressipluus (ilmselgelt majandussurutise tõttu ei jõudnud lätakas endale lippu lubada), lainelauad, surfilaud ja kohalik Merilyn Monroe. Sweet, dude!


Nii kasvavad granaatõunad


Selline silt oli meestevetsu peal. Mina olin esiti väga nõutu, et kas võin sisse minna.


Selline tegelane ootas mind ühe ukse juures posti taga. Päris ehmatav


Mõni looduspilt


Meie enda oma sõiduvahend.


Selline sõbralik jalamatt.


Päris lahe numbrimärk

et siis millest kõik alguse sai...

Lugedes kõiki neid sadu ja sadu kommentaare, mis mu blogi kohta tehtud, leidsin ühe, kus tunti huvi, et mida ma siin teen ja kuidas siia sain. Eks ma siis natuke pajata ka sellest. Pmst on see üks internship programm, kuhu ma koha sain. Meid siin 8 eestlast ja lätlane. Töötame ühe kohaliku firma heaks, mis tegeleb putukatõrjega. Kuna Kalifornia on kõrb, siis on ka siin väga palju putukaid, mis teeb selle äri siinkandis väga vajalikuks. Meie eesmärk on selle teenuse müümine ukselt uksele. Eestlasele võib see arusaamatuna tunduda, kuid kuna siin on maavärin tihe külaline, siis ei saa väga kõrgeid maju ehitada, elavad kõik majades. Selles piirkonnas on 250 000 majapidamist. Seega turgu on nii, et tapab. Samuti on konkurente. Meie peamine leib ongi konkurentidelt klientide ülelöömine, kuna meie firma teenus on lihtsalt parem. Nii ongi.

Minu aadress on siin. Maakeeli
40307 Hannah Way
Murrieta, CA 92563
* approximate times


Kirjutage ja joonistage!

Sunday, July 05, 2009

Ameeriklaste hiinalembus

Tere,

nagu kõigile teada, omab hiina rahvavabariik suurt osa ameerika võlakirjadest. Kuna väga palju hiinlasi on leidnud kodu endale USAs, siis on vist USA valitsus näitamaks üles tänulikkust hiinale, et neil on huvi võlakirjade vastu, hakanud hiinlastele nimelisi parkimiskohti välja jagama. Siin näiteks oma koht invaliidist hiinlasele nimega Xing. Huvitav igatahes.

Rand ja laat ehk Del Mar Beach ja San Diego County Fair

Lõpuks jõudis kätte kauaoodatud neljas juuli ja meie esimene rannapäev. Alul oli plaanitud, et meid korjatakse juba kell 7 hommikul peale ja viiakse randa. Tuhat tänu, et nii ei juhtunud. Muidu oleks väikese liialdusega bussitäis alkoholi järgi haisvaid eestlasi ja üks lätlane bussijuhi kergesse alkojoobesse viinud. Õnneks tuldi järgi alles kella kaheks päeval. Seks ajaks olid ka kõige kurnatumad ennast saanud välja puhata ja välise vormi viinud sellisesse staadiumisse, et väga naerma enam ei ajanud. Pärast tunniajast loksumist mööda mägiteid ja peatust ATMi juures jõudsime oma sihtkohta. Del Mar Beach.


See suur ovaal guugli kaardil on see koht, kus laat toimus ja rand vasakul see koht, kus me oma parmupäevitusest lahti üritasime saada ja vapramad ka vees käisid. Vesi oli nii külm, et varbaküüned tahtsid maha tulla. Mõned fotojäädvustused rannast ja toimuvast. Reklaamlennukid tiirutasid päev otsa taevas.


Kella kuueni saime vedeleda rannas. Siis suundusime laadale. Sellel pildil kohustulsik poseerimine peale riietevahetust.




Esimene mulje laada kohta oli, et kurat, Tivolituur steroididel. Täiesti sarnane Eestis toimuvaga, aint kümneid kordi suurem. Tohutu melu. Mõned pildid edasiandmaks asja suurust. Viimase pildi peal all vasakus nurgas olev pehme piiga annab edasi California suuruse. Baywatch my ass. Tegelt pole asi nii hull midagi, kuid jälle tuleb tunnistada Eesti naise ilu.




Mängisin noolemängu, kus pidi õhupalle katki viskama ja võtisin selle. Juhuu, great success.

Ei, ei, mitte selle vaateratta vaid selle kilpkonna. See suur rõngas sai pildile taotlemaks kunstilikku täiust.


Kuna neljas juuli on siin väga suur püha, siis lõppeb see loomulikult ilutulestikuga, mis polnud väga massiivne, kuid see eest paugutati päris pikalt. Mõned pildikesed ka.






Järgmisel pildil tuleb tunnistada ameeriklaste osavust igasuguste huvitavate toitude välja mõtlemisel. Eriti nende, mida saab kuumas õlis teha. Ühe putka peal nägin järgmist silti:



"Mida kuradit?", võib mõelda keskmine eestlane. Mõtlesin minagi seda. Eelnevalt oli meile sellisest roast teada antud, kuid see tundus päris ulme. Kergendasin siis minagi oma taskut 3,45 dollari võrra. Just, õlis küpsetatud snickers maksab seal 40 Eesti raha. Välja näeb see toode selline:


Mida kallis lugeja küll mõelda võib, kuid see junn pulga otsas oli VÄGA maitsev. Kui ma siin toidust rääkima hakkasin, siis jätan kulinaarsetel teemadel. Paar pilti, mida osta sai ja seda, mida me ostisme. See esimene oli uhke nimega mile long hot dog, mis tegelt oli pikk ja peenike viiner saia vahel. Järgmisel pildil on see, mida mina ja Janek sõime. Texas Sausage. Maksis sada eesti raha, aga oli ka hää.


Neid ridu kirjutades hakkas sülg suhu nõrguma. Süüa tahaks.
Lõpetuseks veel mõned pildid, mis kompavad seebikarbifotokunsti sügavamaid sfääre.





Ja see juhtub, kui tahad mitutu inimest korraga pildistada ja unustad suumi sisse...