Saturday, July 24, 2010

kenasti kodumaal

Teretere,

pajantan siis natukene reisimuljeid tagasi kodumaale. Lend algas Los Angeleseses, sealt Newarki, sealt Varssavisse ja sealt Tallinnasse.
Hakkasime teisipäeva hommikul kell 3 San Marcosest sõitma. Kuna meid lasti üle, siis pidime ise endale lennujaama saamiseks mooduse leidma. Rentisime auto, mille saime lisatasu eest lennujaama jätta. Kokku läks ühe päeva rent maksma 150 taala. Päris kulukas. Jõudsime kenasti LA lennujaama ehk LAXi, andsime rendika viperusteta ära ja buss viis meid terminali. Lisana võib mainida, et kahepeale olimeil kokku pea 100 kilo träna ehk siis kolm suurt kohvrit, üks väike kohver ja kaks läpakakotti. Kodus ajasime käsikaaluga kaalud joonde, kuid lennujaama kaale kasutades selgus, et see käsikaal näitas aiateibaid. Check-in pagas tohib olla 23 kilo, meil oli pea 26. Asusime siis lennujaamas ümber pakkima ja asju ära viskama. Väga kurb kogemus, pidim loobuma oma võrkpallist, plätudest ja isegi raamatust eris sekspoosidega, mis mulle sünnipäevaks kingiti. Nuuks. Enam vähem saime kotid kaalu. Üks ülekilo ikka jäi, kuid see ei morjendanud kedagi.See, mida ei raatsind ära visata, leidis koha käsipagasis. Antud tegevus kasvatas käsipagasi mahu ja kaalu õige suureks. Õnneks peale käsipagasi mõõtude midagi muud ei kontrollita ja mõõtudesse me mahtusime. Praeguse seisuga tuleb teise pagasi eest maksta 50 dollarit, kuid kummalisel kombel lubati mul registreerida kaks tastuta pagasti. Väike hirm ikka oli, et järgmises lennujaamas tuleb see maksta, kuna lendasime edasi poolakatega ja et pileteid saada, pidime uuesti check-in'i tegema. Õnneks oli poola pani väga tore ja meie käsipagasi vastu huvi ei tundnud, et välida igasuguseid ebameeldivaid seiku, ei võtnud me oma käsipagasit check-in'i lauda kaasa vaid jätsime selle natukene eemale, aga siiski silmaulatusse, et lennujaama politsei seda ära ei konfiskeeriks. Lend oli meeldiv. Õnneks oli jälle mul kõrvaliste tühi, mis lubas mul mugavamalt magada kogu lennu. Newarkis ootasime pisut üle tunni, Varssavis läks natuke kauem, kuna lennukil ilmnseid tehnilsed probleemid. Eks mehaanik puhus mootorist suitsu ära ja peale lisa ootetundi saime lendu. Lend käis kähku, ei saanud isegei poolt Top Geari ära vaadatud kui juba hakati maanudma. Maha saime kenasti. Viimase verstapostina enne kodumaad oli veel tollikontroll. Oma nelja kohvriga oleksin neile vist väga hea saak, kuid õnneks oli neil seal muud tegemist ja sain oma kotilaadungiga tulema. Pered tulid vastu, nägin oma õetütre ära. ALguses võõrastas, siis hakkas nutma. Pole ka imestada, neljas päev habe ajamata.

Nüüd ma siis olengi tagasi kodus. Käinud ära Võrus ujumas, maal saunas, tšillind sõpradega, pean tunnistama, midagi pole muutunud. Sõbrad räägivad sama.

o.

No comments: